En historie om koronar angioplastikk

Hurtig produktfinner

Vis en kategori eller underkategori

Et spørsmål om hjertet

Hvordan stenter og ballongkatetre kan påvirke livskvalitet

"Smerte som du ikke kan forestille deg," sier 82-åringen Günter Preiss om hans personlige hjerteproblemer, som har påvirket ham i nesten 30 år. Preiss var 56 år da han hadde sitt første hjerteinfarkt.

Günther Preiss (82), hjertepasient i over 30 år.
Günther Preiss (82), hjertepasient i over 30 år.

Det er historier, som den til Günter Preiss, som viser hvor mye et hjerteinfarkt påvirker pasientens liv. Men han lever fortsatt i dag, og fortsetter å dra nytte av ny medisinsk forskning. Vi vet nå, at for eksempel stenter og ballongkatetre, bidrar til en mindre invasiv behandling av hjerteproblemer.

Fokus for angioplastikk er å utvide innsnevrede blodkar med stenter og ballongkatetre, som gir minimal invasiv behandling. Stenter i seg selv gir ingen garanti for at de vil holde blodårene åpne og kan til og med føre til at blodårene trekker seg sammen. Det kalles en restenose. B. Braun bidrar til å redusere risikoen for innsnevring ved å dekke sine stenter med legemiddel. B. Brauns siste innovasjon innen området er Coroflex® ISAR NEO, en medikanteluerende og polymerfri stent. B. Braun har utviklet denne stenten i nært samarbeid med det tyske hjertesenteret i München, Tyskland.

”Dette produktet gir en kontrollert frigjøring av legemiddelet sirolimus for å redusere risikoen for restenose. Stoffet er helt absorbert innen tre måneder, noe som reduserer risikoen for påfølgende infeksjoner”, forklarer Dr. Jorge Calisse, ansvarlig for stentutviklingen ved B. Braun Vascular Systems i Berlin. B. Braun er ansett som en av Europas ledende produsenter av produkter for intervensjons angioplastikk. Etter inngrepet må pasienter ta medikamenter i opptil tolv måneder, for å forhindre dannelse av blodpropper. Hvis dette er kontraindisert, er det fornuftig, å ikke implantere en stent i første omgang.

I stedet kan legen plassere og blåse opp SeQuent® Please NEO, siste generasjon koronar legemiddelballong. Ballongens overflate frigir et veksthemmende stoff som oppnår forlenget vasodilatasjon uten implantering av en stent. Denne prosedyren er utført under lokalbedøvelse, og pasienten kan forlate sykehuset kort tid etter inngrepet.